Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București


Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", Bucureşti asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic desfăşurând totodată o amplă activitate de învăţământ, cercetare, studii clinice, cu participare la derulare şi implementare a proiectelor din programele de finanţare europeană.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", Bucureşti este o unitate sanitară de interes public, naţional, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Sănătăţii Publice.

Prezentare

Pentru programări sunați la: 021 - 9686.

Luni-Vineri: 07:00-15:00
Număr cu tarif normal.


Acte necesare

La prezentare (consult, internare) sunt necesare următoarele acte care sa însoțească pacienții:

 • Acte de identitate ale copilului: certificat de naștere (sub 14 ani), carte de identitate (peste 14 ani)
 • Adeverința de elev, student sau acte doveditoare ale plății asigurărilor de sănătate pentru pacienții peste 18 ani, card de sănătate pentru pacienții cu vârsta peste 18 ani.
 • În cazul copiilor fără insoțitor (transferați din alte unități sanitare): datele de contact direct cu parinții sau aparținătorii legali pentru obținerea cât mai rapidă a acceptului de investigații și tratamente (intervenții chirurgicale, chimioterapie, radioterapie).
 • Documente medicale în copie – investigații și tratamente efectuate în alte unități sanitare (radiografii, examene CT, RMN, PET/CT, examene anatomopatologice, protocol chirurgical).
 • Este de preferat anunțarea telefonică a unei internări mai ales în cazurile care necesită asistență medicală specială, terapie intensivă sau paliativă.

Servicii oferite


 • Evaluarea clinica și investigarea complexă, multidisciplinară a oricărui pacient cu suspiciune de cancer (leucemii, limfoame, tumori solide - cerebrale, osoase, părți moi, etc)
 • Evaluarea pacienților diagnosticați în alte unități sanitare. Stabilirea gradului de extensie a bolii și a diagnosticului stadial prin investigații efectuate în laboratoarele institutului (examene hematologice, biochimice, bacteriologice, imunologice, markeri tumorali), echografii, scintigrafii, radiografii, tomografii computerizate, examene citologice și histopatologice în compartimentul de anatomie patologică;
 • În cazul copiilor fără insoțitor (transferați din alte unități sanitare): datele de contact direct cu parinții sau aparținătorii legali pentru obținerea cât mai rapidă a acceptului de investigații și tratamente (intervenții chirurgicale, chimioterapie, radioterapie).
 • Stabilirea planului multimodal de tratament în echipa multidisciplinară (chirurg, oncopediatru/oncolog medical, radioterapeut) conform protocoalelor internaționale de tratament.
 • Chimioterapie adjuvantă, neoadjuvantă, cu intenţie curativă sau paliativă pentru toate afecțiunile oncologice pediatrice: Leucemii acute și cronice, limfoame Hodgkin si nonHodgkin, tumori cerebrale și spinale, neuroblastoame, nefroblastoame, retinoblastoame, sarcoame osoase (osteosarcoame și sarcoame Ewing/PNET), sarcoame de țesuturi moi cu localizări diverse, tumori cu celule germinale (germinoame, non-germinoame) cu localizare craniană, toracică, abdominală, testiculară, ovariană), tumori de rinofaringe, cancere rare ( colonic, pulmonar, pancreatic, rinofaringe, carcinom de suprarenala, s.a.)
 • Tratamentele citostatice utilizează protocoale internaționale, acceptate de Societatea Internațională de Oncologie Pediatrică (SIOP), actualizate.
 • Chimioterapie citostatică cu administrare: intravenoasă (perfuzii continue, bolus), subcutan, intrarahidian, intraperitoneal, intrapleural.
 • Monitorizare și terapie suportivă necesară copiilor și adolescenților care urmează tratament radiologic (radioterapie).
 • Terapie paliativă în stadiile avansate de boala, incurabile.
 • Monitorizarea clinică, biologică, hematologică și paraclinică a pacienților după întreruperea tratamentelor: controale periodice conform protocoalelor internaționale.
 • Tratament suportiv al efectelor secundare și al complicațiilor tratamentelor citostatice și radioterapiei: antibioterapie, imunoterapie, tratament cu factori de creștere, derivate de sânge, tratamentul convulsiilor, nutriție parenterală și nutriție enterală pe sonda nozogastrica, etc.
 • Monitorizare pe termen lung pentru depistarea efectelor secundare tardive ale tratamentelor oncologice (radioterapie, himioterapie).
 • Cercetare clinică și interdisciplinară: neurooncologie (tumori cerebrale, tumori vertebrale și/sau medulare), sarcoame de țesuturi moi și osoase.
 • Managementul multidisciplinar medical este asigurat prin colaborarea cu centre universitare de elită din București (chirurgie, neurochirurgie, chirurgie ORL, ortopedie) și din Europa

Studii clinice internaționale

25

Paturi de spitalizare continuă

5

Paturi de îngrijiri paliative / spitalizare de ziprimul compartiment din țară de acest profil într-o secție de oncologie pediatrică.

Compartimentul de îngrijiri paliative


5

Paturi de spitalizare continuă

Servicii oferite:


 • Asistența este oferită de o echipă multidisciplinară complexă formată din medici, asistente, infirmiere, psiholog, asistent social, kinetoterapeut, preot.
 • Tratament oncologic paliativ (chimioterapie, radioterapie).
 • Terapia durerii în toate tipurile de cancer la copil
 • Tratament simtomatic pentru controlul simptomelor și creșterea calității vieții.
 • Suport psiho-emoțional, social și spiritual pentru pacient și familie pentru alinarea suferinţei pacientului, susţinerea familiei

Alte servicii si activitati in colaborare cu psihologi, psihoterapeuți, asistenți sociali , profesori și voluntari ai unor Asociatii cu activitate centrata pe asistenta copilului cu cancer:

 • Evaluare și asistență psihologică, pentru copii de diferite categorii de varsta: copil mic, prescolar, scolar, adolescent/adult tanar
 • Evaluare si asitenta psihologica pentru familiile pacientilor.
 • Terapie prin joacă,
 • Asistență socială
 • Scoala in spital


Asociația P.A.V.E.L

(Primind Ajutor Viața Este Luminoasă)


cu sediul în IOB, asociația părinților cu copii bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave, asociație caritabilă, non-profit, neguvernamentală, apolitică și fără afiliere religioasă. membră a mai multor federații: ICCCPO (Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer), UICC (Uniunea Internațională Contra Cancerului), ECPC (Coaliția Europeană a Pacienților cu Cancer), EUROCHILD aisbl (rețea activă de organizații și persoane lucrând pentru a îmbunătăți calitatea vieții copiilor și tinerilor din Europa), IAPO (Alianța Internațională a Organizațiilor de Pacienți) și membru asociat al SIOPE (Societatea Internațională a Oncologilor Pediatri - Europa).

Accesează website-ul Asociației PAVEL

Asociația Little People


Asociația Little People desfasoara activitati adresate categoriei de pacienți adolescenți/adulți tineri. A inființat și susține activitățile Clubului Temerarii®, Comunitatea Națională a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer. Grupul Temerarii®(400 de membri) a devenit una dintre cele mai active comunități ale supraviețuitorilor de cancer la copii din Europa, formând nucleul pentru Youth Cancer Europe®, alcătuit în prezent din 15 naționalități și reprezentând vocea tinerilor pacienți europeni bolnavi de cancer. Clubul TEMERARII, o comunitate de copii și adolescenți care se află în prezent în plin proces de recuperare fizică și emoțională după sesiunile de tratament împotriva cancerului – primul program de acest gen derulat în România. Asociația The Little People – Romania

Accesează website-ul Asociației Little People

Fundația Cliniclowns România


este o fundaţie nonprofit ce are ca scop principal îmbunătățirea calității vieții copiilor bolnavi și spitalizați în unitațile sanitare din România. Copiii sunt stimulați să râdă din nou, să se simtă din nou copii, să uite realitatea bolii lor.

Accesează website-ul Fundației Cliniclowns

Asociația M.A.M.E.


Organizație nonprofit, fondată la începutul anului 2009, care are ca obiective: inițierea și derularea de proiecte, campanii și evenimente în beneficiul copiilor, identificarea și ajutorarea pacienților cu afecțiuni grave, protecția socială a copiilor și a părinților aflați în dificultate, derularea de proiecte educaționale și campanii de conștientizare. Însă, principalul scop al activității derulate de echipa Asociației M.A.M.E., va rămâne întotdeauna sprijinirea sistemului medical din Romania.

Accesează website-ul Asociației M.A.M.E

Asociația MagiCAMP


organizație non-profit care organizează tabere pentru copii și programe de week-end pentru copiii bolnavi și familiile lor.

Accesează website-ul Asociației MagiCAMP

Make-A-Wish România


a fost afiliata în mod oficial la Make-A-Wish International in 2014, pentru a oferi copiilor români diagnosticati cu conditii medicale grave posibilitatea de a-si vedea cele mai dragi dorinte îndeplinite. Pentru ca si noi, în România, credem în puterea de schimbare a vietii în urma îndeplinirii unei dorinte.

Accesează website-ul Make-a-Wish România

Personalul secției


5

Medici

15

Asistente medicale

6

Infirmiere

1

Registrator medical


Șef de secție


Conf. Dr. Monica Desiree Dragomir

Conferențiar universitar ,,Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, catedra de oncologie.


Medic primar oncologie medicală.
Medic specialist pediatru.
Doctor în științe medicale – Oncologie.
Supraspecializare în Hematologie și Oncologie pediatrică.
Atestat de Studii complementare în managementul serviciilor de sănătate.

257 Cărți, articole publicate în reviste naționale și internaționale, lucrări prezentate la congrese și conferințe naționale și internaționale.

Vizualizează varianta Web a CV-ului CV Europass în limba română
Europass CV in English


Membru în Societăți științifice medicale din țară :

 • Societatea Română de Pediatrie
 • Societatea Română de Oncologie Medicală (SROM)
 • Societatea Română de Radioterapie și Oncologie medicală (SRRO)
 • Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică – membru fondator.
 • Societatea Română de Neurooncologie – membru fondator.

Membru în Societăți științifice medicale internaționale:

 • SIOP-ISPO - International Society of Pediatric Oncology
 • SIOPE- SIOP Europa
 • ESMO - European Society for Medical Oncology
 • BUON - Balcanic Union of Medical Oncology
 • MASCC - Multinational Association of Supportive Care in Cancer
 • ASCO - American Society of Clinical Oncology
 • EANO - European Association of Neuro- Oncology

Dr. Eugen Victor Feldioreanu

Medic primar pediatru.

+40 21 227 15 00


Medic specialist oncologie medicală
Competență de Oncologie pediatrică
Stagiu de supraspecializare în oncopediatrie la “St. Anna Kinderspital”, Viena 1992


Afiliere profesională:

 • Societatea Română de Pediatrie
 • Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică – membru fondator.
 • Societatea Română de Neurooncologie – membru fondator.
 • Societatea Română de Genetică Medicală
 • SIOPE

Dr. Codruța Ulpia Comșa

Medic primar pediatru.

+40 21 227 15 19


Medic specialist oncologie medicală
Competență hematologie și oncologie pediatrică
Competență îngrijiri paliative
Competență de ecografie generală


Afiliere profesională:

 • Societatea Română de Pediatrie
 • Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică
 • Societatea Română de Neurooncologie
 • Asociația Națională de Îngrijiri Paliative.
 • SIOP
 • SIOPE

Dr. Monika Bădoi

Medic specialist pediatru.

+40 21 227 15 19


Medic specialist oncologie medicală
Competență hematologie și oncologie pediatrică.


Afiliere profesională:

 • Societatea Română de Pediatrie
 • Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică
 • SIOP
 • SIOPE

Dr. Oana Elena Iaru

Medic primar pediatru.

+40 21 227 15 19


Medic specialist oncologie medicală
Doctorand


Afiliere profesională:

 • Societatea Română de Pediatrie
 • Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică
 • SIOPE

Acest site folosește cookies pentru păstrarea preferințelor. more information

Și acest website folosește cookies (detalii aici). Dacă nu sunteți de acord, părăsiți website-ul sau dezactivați cookies.

Închide

Powered by themekiller.com